Spørgsmål og svar fra Infomøde 7. November (Yousee vs. Discovery)

I forbindelse med Informationsmødet omkring Yousee og Discovery 7. November 2019 er der her en lille sammenfatning af spørgsmål fra medlemmerne på dagen og svar til de ting som var oppe at vende medlemmerne imellem.

Hvorfor er der overhovedet kommet en konflikt?

Det er ikke første gang der har været en konflikt på TV markedet. En konflikt opstår når 2 parter ikke kan blive enige til at starte med, men efterhånden som man kører den ene part træt er det sjældent man ikke vil finde hinanden til sidst og hver part giver og tager lidt fra hinanden. Den store problematik er altid rettigheder og prisen på disse. Igennem årene er rettighederne (bla. til fodbold) blevet dyrere og dyrere, men udbuddet af muligheder for at se fodbold er også er vokset ved at indføre nye kanaler og muligheder.

Hvorfor skifter vi ikke bare TV leverandør?

Som forening er vi underlagt en kontrakt med Yousee og hvis man vil ud af den kontrakt før tid kan det blive meget omkostningsfyldt for foreningen og vi mener stadig at Yousee er den spiller på markedet som har det klart bedste udvalg og er det bedste valg for antenneforeningen. Derudover er vi stadig overbeviste om at der på et snarligt tidspunkt findes en aftale parterne imellem så vi igen kan tilbyde medlemmerne det bredeste udvalg og ikke mindst den valgfrihed som følger med. Derudover har de TV leverandører som har beholdt alle Discoverys TV kanaler varslet med stigninger på op mod 40 kr. pr. måned (480 kr. pr. år).

Priser 2020

Yousee har lovet ikke at røre ved priserne i 1. og 2. Kvartal af 2020. Dette betyder at vi i bestyrelsen derfor heller ikke ser en rimelighed i at lade priserne stige i denne periode (dog er der en stigning i Copy Dan afgiften som gør at der vil være en marginal stigning pr. kvartal). Yousee har foreløbigt kun garanteret at der ikke kommer prisstigninger i 1 og 2. kvartal. De nuværende vedtægter gør at vi er bundet op på at fastsætte prisen på TV for den kommende år i slutningen af november hvert år. Derfor har vi i bestyrelsen valgt, at der ikke kommer prisstigninger fra 1. januar 2020, men emnet vil blive debatteret yderligere til den kommende generalforsamling i løbet af 1. kvartal 2020 mht. at lave en mere fleksibel prisstruktur så vi ikke skader kapitalen i foreningen mere end hvad der er rimeligt for medlemmerne og foreningens virke. Hvad der sker af prisændringer fra Yousee i 3. og 4. kvartal er stadig meget uvist og det er der ikke meldt noget ud om endnu. Dette afhænger i stor grad også af hvilken aftale Yousee evt. laver med Discovery. Priserne for 2020 vil fremgå af www.sulstedantenneforening.dk inden 1. december 2019.

Falder prisen i 2020?

Man har forsøgt på kroner og øre at give samme indhold tilbage til medlemmerne som man har fjernet fra pakkerne. Derfor kommer der hverken en prisstigning eller prisfald, men der er ingen tvivl om at når/hvis der falder en aftale på plads med Discovery kan prisniveauet højst sandsynligt ikke holdes i ro. Det er det man har set med de udbydere som har beholdt alle Discoverys kanaler. Men alt fra nu af kan ikke undgå at indeholde spekulationer og når vi ved noget mere skal vi nok melde ud. Foreløbig har de lovet at der tidligst kommer prisregulering fra 3. kvartal 2020. Dette uanset udfaldet af konflikten med Discovery.

Hvilke ændringer laver Yousee 1. Januar 2020

Alle ændringer som sker 1. januar 2020 kan læses på denne side https://mustsee.yousee.dk/tv2020

Grundpakken

Kanal 5 ryger ud – Tv2 Charlie kommer ind. Derudover har Xee været på ”prøve” i 2019 dvs. den har været tilgængelig uden den har kostet noget. Det kan den af gode grunde ikke blive ved med at være da den har rettigheder til at vise Premier League og de er som man nok ved ikke gratis. Xee bliver fremadrettet en fast del af grundpakken.

Mellempakken

Kanal 4, 6´eren, 9´eren og TLC ryger ud – Denne pakke får tilført TV3 Sport – TV3 Max – TV2 Sport – TV2 Fri fra Fuldpakken og Viasat Ultra HD som før kun har været som Bland Selv. Her har man forsøgt at samle sportskanalerne i en ”mindre” pakke end før så de sportsinteresserede har en mulighed for at gå fra en Fuldpakke til en Mellempakke og derved spare penge.

Fuldpakken

Discovery Channel, Science, ID, Animal Planet, Eurosport 1 + 2 ryger ud – Viasat Film kanalerne og C More filmkanalerne bliver en del af denne pakke. Denne pakke bliver den nye film- og underholdningspakke.

De nye pakker fra 1. januar 2020 som det ser ud lige nu kan ses på dette link https://mustsee.yousee.dk/tv2020-tvpakker-oversigt

Hvilke muligheder har medlemmer af foreningen for at se Discoverys kanaler efter 1. januar 2020?

Løsningen hedder Dplay (www.dplay.dk) og er at sammenligne med TV2 Play. Dplay står for ”Discovery Play” og samler alle Discoverys kanaler og indhold ét sted. I skrivende stund kører Dplay et kampagnetilbud på den fulde pakke med ALLE kanaler (inkl. Sportskanaler) for kr. 99,95 pr. måned de første 6 måneder uden binding (normalpris kr. 179.-). Det betyder at man vil kunne abonnere på denne ordning nu og opsige den igen når Yousee og Discovery forhåbentlig bliver enige om en aftale. Der er desuden en gratis periode på 14 dage hvor man kan teste om det er en løsning man har lyst til at bruge. Hvor lang tid tilbuddet løber med kampagneprisen ved bestyrelsen ikke i skrivende stund.

Hvad kræver det at få Dplay?

For at kunne bruge Dplay på sit TV i husstanden kræver det en Chromecast som monteres i TV´et eller et Apple TV samt en Smartphone eller tablet hvorfra man skal downloade app´en ”Dplay”. Man bruger derved sin Smartphone og tablet som styringsenhed hvor man ellers ville have brugt sin fjernbetjening.

Hvordan skifter man TV pakke og hvad koster det?

Ved skift af TV pakke kontakter man Sulsted Antenneforening på vagttelefonen eller E-mail. Dette skifte er GRATIS i øjeblikket og koster normalt kr. 295.-

Hvornår skal man opsige abonnement i antenneforeningen hvis den skal gælde pr. 1. januar 2020?

Iflg. Vedtægterne skal man have opsagt sit abonnement på skrift senest 30. november 2019. Opsigelsesvarsler kan også læses på www.sulstedantenneforening.dk

Hvilke anbefalinger har bestyrelsen?

Vores opgave som bestyrelse er ikke at træffe valg for det enkelte medlem, men mere overordnet at sørge for at give medlemmerne det bredest mulige udvalg og informationer. Der bliver efterspurgt på mere og mere valgfrihed og derfor er ”Bland Selv” kommet til igennem årene så man selv kan være med til at sammensætte det TV udbud man har brug for i sin husstand. Derudover vil vi forsøge at samle informationerne så de er tilgængelige for alle medlemmer når de kommer ind både via vores side på Facebook og vores hjemmeside. Vi ved ikke hvilken vej ”konflikten” går, men vi kan oplyse om, hvilke alternativer der er for foreningens medlemmer. Til dem som bare gerne vil have mest sport overhovedet har Yousee fremadrettet lagt alle deres sportskanaler til og med mellempakken så man kan nøjes med en mellempakke eller ”Bland Selv 10” og supplere denne med en DPlay løsning som beskrevet ovenfor og man vil derfor kunne få samme indhold som nu og muligvis spare penge hvis man f.eks. skifter fra Fuldpakke til mellempakke og Dplay løsning da man i øjeblikket sparer 80 kr. om måneden på den store Dplay pakke.

Det er vores alles forening og hvis man synes at tingene kan gøres anderledes er man altid velkommen til at kontakte os eller endnu bedre kan man møde op til den årlige generalforsamling inden udgangen af 1. kvartal 2020. Fordelen med at vi er en lokal forening er netop at vi kun er en mail eller opkald væk og vi er selv medlemmer af foreningen.

Vi håber at denne skrivelse kan give lidt svar ellers hører vi gerne fra jer hvis noget mangler.

Mvh

Bestyrelsen

Marthin, Per, Kasper, Jørgen og Morten

Tlf. 61 43 66 31

E-mail: formand@sulstedantenneforening.dk

Udgivet i Nyheder.